Přihlášení | Registrace
Oogway

Oogway

Oogway Zločiny

Postavu přidal: Doctor

Aliasy:Mistr Oogway, Oogway Veliký
Pohlaví:Muž
Věk:1000 let
Druh:Želva sloní
Hodnosti a tituly:Mistr Kung Fu, Zakladatel Kung Fu
Status:

Varování! Bude to spoiler

Role:Vedlejší
Karma:Kladná
Vztahy:Shifu, Po, Kai, Tygřice, Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije, Junjie, Chao
Tvůrce:Mark Osborne, John Stevenson
Herci:Dalimil Klapka, Duk Randall Kim, Piotr Michael, Tomáš Juřička
Výskyt:Kung Fu Panda, Kung Fu Panda 3
Hrdinské činy

„Včerejšek je ten tam, zítřek nám není znám, ale dnešek to je dar. Tak si toho daru náležitě važ.“ – Oogway k Poovi

Oogway je považován za jednu z nejmoudřejších postav napříč mnoha fiktivními světy. Všichni jej jistě známe z filmu Kung Fu Panda, odkud pochází citát napsaný výše. Konkrétně tyto dvě věty pronesl u posvátné broskvoně, kde se setkal s Poem a poté odešel. Je znám svými, někdy na první pohled nepochopitelnými, frázemi a svým vynikajícím uměním Kung Fu. Důvod proč je Oogway tím nejlepším bojovníkem Kung Fu je ten, že toto bojové umění sám založil a vycvičil jeho první mistry. Od jeho počátku až k jeho konci se táhne rozsáhlá historie, na níž se zde podíváme.

Osobnost



Mistr Oogway byl výjimečnou postavou celé filmové série Kung Fu Panda i dávno po své smrti. Málokdo by na něj dokázal zapomenout. Oplýval neobyčejnou mírou moudrosti, důvěrou v ostatní a dobrotou. V těžkých situacích, v nichž by se jeho žák Shifu neudržel dokázal zůstat nadmíru klidný a vždy poskytnul hodnotnou odpověď. Kromě toho neprojevoval netrpělivost či rozhořčení. Pohled Oogwaye k mnoha věcem byl většinou pasivní a pokorný. Bylo-li třeba projevit soucit neostýchal se. Na druhou stranu však dokázal být přísný a neústupný, vyžadovala-li to situace.

Zahalen pomyslnou clonou tajemství se snažil své žáky vést cestou moudrosti, míru a dobroty. Při jejich výcviku se nezdráhal použít i extrémnější metody. Příkladem toho je, když vhodil Krokodýla, Nosorožce a Tura na Mlžný Most, aby je naučil týmové spolupráci při jejich cestě na druhou stranu.

Příběh



Je tomu zhruba tisíc let, co se Oogway vypravil ze svého domova na Galapágách na cestu kolem světa, jež jej zavedla až do Číny, kde ji zakončil. Stanul na kopci s výhledem na zemi, jejíž názvem se později stalo Údolí míru. Rozhodl se, že se zde usadí a zůstane tu do konce svého života. Na kopci, na němž toto rozhodnutí učinil zasadil semínku svého oblíbeného stromu. Z něj později vyrostla Broskvoň nebeské moudrosti.

V dávných dobách vedl Oogway společně se svým přítelem a bratrem ve zbrani, Kaiem armádu válečníků napříč Čínou. Při jedné z bitev byl Oogway těžce raněn a Kai jej nesl v náručí, aby mu zachránil život. Po delším čase chůze nalezli vysoko v horách skrytou pandí vesnici, v níž byl Oogway jejími obyvateli vyléčen za pomoci ovládání čchi. Oogway, fascinován tímto uměním, nechal se od pand učit a objevoval taje toho tajného mistrovství. Kai se namísto studia čchi a jejího umění věnoval spíše tomu, jak posílit sebe sama a stát se nejmocnějším bojovníkem světa. Díky svému pátrání zjistil, že může posílit, když odebere čchi jiným tvorům. Kvůli neshodám a Kaiovu páchání nečestných věcí se mezi bývalými bratry ve zbrani a přáteli strhla epická bitva. Oogway svého rivala nakonec porazil a vyhnal jej do říše duchů.

POPIS BUDE PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁN.

Popis napsal: Doctor; Luffy; Admin

Historie změn

a můžeš hodnotit.

Průměr: 5.0 / 5 (100%)

Počet hodnocení: 2

Pokud se chceš komentovat hrdinu, musíš se nejprve přihlásit